Home
Mail: info@michelschaap.nl
Tel: +316 53147038

Personal

Van kind tot coureur

Als kleine jongen was Michel al vaak op het circuit te vinden, want zijn vader werkte daar als monteur. Al besmet door het racevirus besloot hij na het behalen van zijn rijbewijs direct een racecursus te gaan volgen bij de Rensportschool Zandvoort. Na het behalen van zijn racelicentie was de volgende stap racen!

In 1988 reed Michel zijn eerste race in de Opel Ascona Cup. Tijdens zijn debuutrace wist hij een keurige tiende plaats te behalen. Dat was de start van twee succesvolle jaren in de Ascona Cup, met als hoogtepunt zijn eerste overwinning in 1990.

Na de Opel Ascona Cup stapte Michel over naar de Citroen AX Cup. Tien jaar lang racete hij in diverse soorten Citroëns, met uiteindelijk als beste resultaat het Nederlands Kampioenschap in 2000.

Tussen 2001 en 2003 nam Michel aan veel verschillende cups deel en behaalde hij overwinningen met automerken als; Alfa Romeo, Renault, Seat, Toyota en Ford.

2004 was het succesvolste jaar in de carrière van Michel want in dat jaar werd hij in Nederland samen met Sheila Verschuur kampioen in de Seat Cupra Cup en in Duitsland behaalde hij het kampioenschap in de Toyota Yaris Cup.

Vanaf 2005 neemt Michel niet meer deel aan hele kampioenschappen, maar racet hij in veel verschillende nationale autosportklassen. Tegelijkertijd besteedt hij veel aandacht aan het begeleiden van andere rijders en het organiseren van racecursussen en bedrijfsincentives. Ook is hij instructeur bij veel andere racescholen en andere autosportgerelateerde organisaties.

Naar

Race Events